Til leseforslag
Omslag: "Småting som dette" av Claire Keegan

Voksne

Småting som dette

Keegan, Claire2021

RomanarAleinemødrer
Lån boka

Anbefaling

Er du som meg og har et intervallpreget forhold til konsum av bøker? Et system på 4x4 (4 uker lesefri og 4 dager intens lesing)? Dørstokkmil som blokkerer og behov for PT for å komme i gang?

Da kan jeg anbefale to bøker som tar seg ut på din personlige lesestatistikk fordi de kan leses i en fei, men sitter allikevel lenge i tankene etterpå. Jeg har – på få timer – lest Claire Keegan sine «Småting som dette» og «Tre lys».

Vips, så var jeg på lesemølla igjen. Så deilig at man kan pløye en bok på kort tid, men glede seg over den lenge etter at boken er lukket. Det er ikke så mye mer å si om den saken. Tommel opp for tynne bøker... og for bibliotekarer som innrømmer at de elsker dem.

Om boken

Det er ukene før jul i 1985 i den lille irske byen New Ross. Kull- og tømmerhandleren Bill Furlong er på vei inn i årets travleste sesong. Han reiser byen rundt med leveranser, og på en av turene sine finner han ut at det er noe som ikke er som det skal være i klosteret drevet av Good Shepherd-nonnene. Gjennom historien har den katolske kirken i Irland drevet såkalte Magdalene-asyler, institusjoner hvor de skulle håndtere jenter og kvinner som var regnet som “falne og promiskuøse” av kirken. Her møtte mange triste skjebner. Mens resten av byen forblir taus må Bill velge om han skal følge samvittigheten sin eller sikre familien sin. Omtalen er utarbeidet av BS.

Leseopplevelse

  • Tempo

    • Langsomt tempo
  • Bakgrunnsramme

    • Arbeiderklasse

Lignende bøker

Andre bøker fra samlingen vår med lignende leseopplevelse. Utvalget er gjort automatisk.

Sånn bruker du biblioteket

Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Ansvarlig redaktør: Ancha Wesnes
Vestvågøy kommune
Bygget med Libry Content