Meieriet

bibliotek

Meieriet

bibliotek

Våre leseforslag

 • Voksne

  Unni har lest

  Haushofer, Marlen2022

  Romanen kan speile forfatterens egen samtid under Berlinmurens skygge, den kan relateres til menneskets psykologi under isolasjon ved en pandemi eventuelt en katastrofe/atomkrig, og den kan kobles på situasjonen i dag, hvor en ny, skrekkinngytende «vegg» reiser seg i Europa. Endelig kan den leses som en økoroman. Hva skal til for å klare seg i naturen? Hva skjer hvis man også lar dyrene utryddes? Under hvilke omstendigheter er det moralsk forsvarlig å ta liv? «Veggen» er en dystopisk fortelling om hvor uoverkommelig og brutalt livet i ytterste konsekvens kan bli. Like fullt ligger omsorgen mellom hovedpersonen og dyrene hennes igjen i meg som en øm gnist av håp på menneskets og naturens vegne.

  Se anbefalingen
 • Voksne

  Thor har lest

  Johannessen, Bjørn Olaf2021

  Gutta på skauen er et satirisk skråblikk på norsk motstandsbevegelse og den moderne mannsrollen. Karakterene er anakronistiske karikaturer. Pysete, selvopptatte, supernaive (Jada, Erlend Loe er en av tre forfattere), og uimotståelig fjollete. Gutta på skauen er en tidvis hysterisk morsom bok. Dessverre er den for lang, og den droner seg etter hvert av gårde mer eller mindre retningsløst. Hva den mangler i spenningskurver og narrativ fremdrift tar den imidlertid igjen i en nesten ustoppelig rekke hysterisk morsomme onelinere, og kvikk, naivistisk dialog. Norsk motstandskamp kan åpenbart være morsomt det også. Tidvis svært morsomt til og med!

 • Ungdom

  Therese V. har lest

  Lena Lindahl2022

  Av og til blir man fullstendig fanga av ei bok. Et kapittel over morgenkaffen en søndag ble før jeg visste ordet av det til ei hel bok. "Den Gylne Stjerne" tok meg med til Narvik under andre verdenskrig, og til historien om 15 år gamle Harald. Harald og foreldrene er NS-folk - noe som gjør livet hans blant de andre ungdommene vanskelig. En dag får han bli med en nabo og partimedlem opp i et steinbrudd i nærheten der russerfangene jobber, og det er der han innser at det å være NS-gutt kanskje ikke er så enkelt eller riktig som han har tenkt fram til nå. Det som gjorde at denne boka fanget meg, var spenningen i å se hvilke valg Harald ville ta langs sin vei. Det at vi følger ham gjennom Narvik slik at jeg kjenner igjen steder og gatenavn, gjør også at historien føles litt ekstra virkelig.

 • Ungdom – Voksne

  Unni har lest

  Vesaas, Tarjei2007

  Gjør deg klar for en klassiker! Mattis bor sammen med søsteren Hege og opplever verden på en alternativ, men likefullt meningsfull måte. Hans sterke dragning mot naturen og spesielt rugdetrekket samt hans konstant iboende angst for at Hege en dag skal komme til å forlate ham, snirkler seg som en skjelvende tråd gjennom denne vesle, ekstremt innsiktsfulle romanen. Også Heges situasjon som (eneste) nærperson til broren sin gjør inntrykk. Javisst er det gammelmodig og langsomt på mange vis. Men både forholdet til naturen og forholdet til annerledeshet er minst like aktuelt i dag som da boka kom ut. Jeg tar av meg hatten for Vesaas og for denne romanen. Du finner den på anbefalingshylla mi, hvis den ikke er utlånt allerede;)

 • Ungdom – Voksne

  Unni har lest

  Liman, Lina2021

  Mange av oss assosierer "autisme" med noe mystisk, utilgjengelig og med en problematikk som angår andre enn en selv. De siste årene har vi imidlertid fått stadig mer kunnskap om dette feltet, og vi ser hvordan mennesker får et bedre liv gjennom å oppdage at de er autistiske i godt voksen alder. Denne boka skildrer et slikt menneske, og hennes livshistorie er både rystende og håpefull på samme tid. For hvordan går det med autister som ikke vet at de er autister i et samfunn som er formet over A4-malen? Jo, mange havner, som Lina Liman, i psykiatrien, der de fortsetter å bli misforstått. Du som allerede har lurt på om du selv eller noen du kjenner godt, ikke "bare" har angst/er litt "sær", men kanskje er født med et nervesystem som skiller seg ut fra flertallet: Denne boka er til deg.

 • Voksne

  Unni har lest

  Høyer, Ida Hegazi2022

  Ida Hegazi Høyer er bitte litt vestvågøyværing, og vi kaller henne med stolthet i stemmen en venn av oss:) Det er alltid spennende å lese utgivelsene hennes; hun skriver godt, og vi heier på forfatterskapet. Denne gang har hun skrevet om en kirurg som er en.. i verste fall ganske typisk kirurg. Han ligner i alle fall mistenkelig på den (nesten) slemmeste stereotypien av en kirurg i mitt indre bibliotek. Henrik W møter mennesker, inkludert pasienter han ikke forstår seg helt på, men som han likevel takler på sitt vis. Så begynner det med ett å rakne både her og der. Romanen viser oss hvor sårbar situasjonen blir når et menneske som med jevne mellomrom holder andre menneskers liv i hånden, begynner å miste balansen. Eller har denne balansen i virkeligheten kun vært en vaklende illusjon?

 • Voksne

  Unni har lest

  Audrain, Ashley2021

  Jada, også jeg ser for mange tv-serier og leser for lite. Men akkurat denne boka leste jeg i et jafs. Den er noe så sjeldent som en både lettelest og ekstremt velskrevet psykologisk triller, og den handler om barn, mødre - og barn igjen. Ikke de søte barna, og heller ikke de søte mødrene, men de andre; de du priser deg lykkelig for at du selv ikke er eller har. Og det er akkurat derfor du suges inn i et "tenk om" for å gladelig bli der ei stund. Hva om det var du som gikk rundt og lurte på hva barnet ditt er i stand til å utrette på den onde enden av skalaen? Legg til at du også lurer på din egen rolle, og at du naturligvis er den eneste som bærer på denne grusomme mistanken-- Audrins debutroman vokser ikke på debutromanbusker. Legg deg trygt under skyggene fra en annen busk og les!

Sånn bruker du biblioteket

 1. Låneregler
 2. Bli låner

Kem e vi?

 1. Kontakt oss
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Ansvarlig redaktør: Unni Kasteng-Jakobsen
Vestvågøy kommune
Bygget med Libry Content