Til leseforslag
Omslag: "Ikke snakk sant" av Bjørn Ingvaldsen

Eldre barnUngdom

Ikke snakk sant

Bjørn Ingvaldsen

RomanerFamilieforhold Omsorgssvikt – Barn Sannhet og løgn – etikk
Bestill

Anbefaling

Sannheten kan av og til være vanskelig å forholde seg til

Hvor går egentlig grensa mellom sannhet og løgn? Kanskje den går ved å ikke snakke sant – for det er vel ikke det samme som å lyve. Eller? Så lenge man ikke snakker sant – bare lar være å si sannheten rett og slett, har man vel ikke løyet? Ikke sånn egentlig?

«Ikke snakk sant» er ei fortelling som treffer meg midt i magen. Det handler om en mamma som er «ute» store deler av tida, en pappa som sitter i fengsel, ei storesøster som kanskje har mer enn nok med sine egne problemer samtidig som hun er redd for at barnevernet skal komme og om en ung gutt som gjør så godt han kan og som snakker ikke – sant for å beskytte den lille familien han har – også fra de voksne som ønsker å hjelpe dem.

Om boken

Tenk om den eneste måten du kunne beskytte noen på, var ved å juge. Moren til Mik forsvinner hele tiden og blir borte lenge om gangen. Søsteren hans har sluttet på skolen og synes nesten ikke lenger inni den store hettegenseren sin. Folk begynner å lure, og det er risikabelt. Tenk om de ikke får bo sammen lenger? Men om man ikke juger, men bare unnlater å si sannheten - det er vel greit? Å bare ikke snakke sant? Dette er en sterk fortelling om tilhørighet og lojalitet - om å beskytte sine nærmeste når man kanskje skulle bedt om hjelp i stedet. Fortelling for mellomtrinnet.

Kontakt

Sånn bruker du biblioteket

Vestvågøy kommune
Ansvarlig redaktør: Ancha Wesnes
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content