Til leseforslag
Omslag: "Krigens modigste menn" av Solgunn Solli

Eldre barnUngdom

Krigens modigste menn

Solgunn Solli

Verdenskrigen 1939-1945 – Ubåtkrig – Alta Alta
Bestill

Anbefaling

Alvor og spenning fra virkeligheten

I løpet av drøyt 100 sider får vi presentert fortellingen om historiske hendelser fra 1943 i tillegg til ekte bilder og historien om to fiktive ungdommer basert på virkelige mennesker. Boka gir derfor et interessant innblikk i en svært viktig historisk hendelse. Alt dette er formidlet med et enkelt språk og uten bruk av mange kompliserte tekniske detaljer, og det gjør at boka i tillegg til å være svært lærerik også blir skikkelig spennende – noe jeg tror vil passe (hoved)målgruppa veldig godt!

Jeg vil anbefale denne både til skoleeleven som er nysgjerrig på andre verdenskrig, til den voksne som lurer på hva som egentlig skjedde i Kåfjord denne septemberdagen og til den som rett og slett er ute etter en spennende historie fra virkeligheten.

Om boken

2. desember 2019 døde 97 år gamle John Lorimer. Den siste helten fra miniutbåtangrepet på Tirpitz i Kåfjord var gått ut av tiden. 76 år tidligere, den 22. september 1943 satt han i en miniubåt i Altafjorden og var den som lyttet til BBC sine sendinger. Historien om John Lorimer, og besetningen på X-6 er historien om krigens modigste menn. Historien om angrepet på Tirpitz er underkommunisert, i likhet med mange andre hendelser som skjedde i Finnmark under andre verdenskrig. Dette er viktig historisk materiale, både nasjonalt og internasjonalt. Boka følger mannskapet ombord på flere av miniubåtene som fikk i oppdrag å senke Tirpitz. Tolv menn klarte å komme seg inn i Kåfjord i Alta, seks av dem overlevde. Sakprosa for mellom-/ungdomstrinnet.

Kontakt

Sånn bruker du biblioteket

Vestvågøy kommune
Ansvarlig redaktør: Ancha Wesnes
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content