Til leseforslag
Omslag: "Løpe ulv" av Kerstin Ekman

Voksne

Løpe ulv

Ekman, Kerstin2022

RomanerEldre menn Skoger Ulver
Bestill

Anbefaling

Eldre menn, Skoger, Ulver

Denne boken har fått Eldre menn, Skoger, Ulver som emner. Og det er jo det den handler om, sånn på overflaten. Under rører det seg en oppvåkning i Ulfs indre, som får den aktive jegeren og formannen i jaktlaget til å stille spørsmål ved selve jakten og hele dets vesen. Det rører seg også en kjærlighetshistorie mellom Inga og Ulf, og svinger bortom en kriminalsak.

En liten og stillferdig fortelling med vanvittig godt driv. En fortelling som gjorde at jeg fikk lyst til å gå ut i en snødekt skog, og bare være der litt. En fortelling som gjorde at jeg satte ekstra pris på de rundt meg, og koste litt ekstra med hunden.

Om boken

70 år gamle Ulf Norrstig er pensjonert skogvokter og formann i det lokale jaktlaget. Han bor med kona Inga, som han har vært gift med i nesten to tiår. De to snakker ikke nødvendigvis så mye, men de deler en kjærlighet for både bøker og naturen. Et møte med en ulv i skogen en tidlig morgen skal vise seg å få store konsekvenser for alle i den svenske bygda, ikke minst Ulf selv. Boka er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris og har blitt kåret til årets beste bok av Dagens Nyheter i Sverige. Omtalen er utarbeidet av BS.

Kontakt

Sånn bruker du biblioteket

Vestvågøy kommune
Ansvarlig redaktør: Ancha Wesnes
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content