Til leseforslag
Omslag: "Meter i sekundet : roman" av Stine Pilgaard

BarnVoksne

Meter i sekundet

Stine Pilgaard

RomanIdentitet Lokalsamfunn Danmark – Vestjylland
Bestill

Anbefaling

Folkehøgskole, felleskap og foreldreskap, en god del allsang og ekstremt mange kjøretimer.

På samme måte som hovedpersonen her har jeg nokså nylig flyttet fra storby til bygd. Koder, kraftuttrykk og hvordan ting skal gjøres (og ikke gjøres) når man flytter til et nytt sted er ikke bare enkelt å navigere i. I tillegg til et litt anstrengt forhold til folkehøgskoler (hvorfor er de alltid så glade?!) og å førerkort, kan jeg trygt si at det var mye som traff!

Og den er veldig morsom! Vår hovedperson får jobb som orakel i lokalavisas brevkasse. Både de som går seg vill i ekteskapet og de som har vært single så lenge at de vurderer å melde seg på «Gift ved første blikk», får konkrete, klare og konstruktive råd som vi alle kan lære noe av. Spørsmål og svar fikk meg til å le høyt flere ganger. Dette er rett og slett en fest av en bok, velskrevet, vittig og til tider veldig gjenkjennelig!

Om boken

Mannen til fortelleren i denne boken har fått jobb som lærer ved en folkehøgskole på Vest-Jylland, og hun følger med. Hun vil gjerne bli en del av lokalsamfunnet, men synes det er vanskelig å forstå den lokale sjargongen med korte setninger og lange pauser. Hun kommer ofte skjevt ut i sosiale sammenhenger, og forstår seg heller ikke på elevene. «Meter i sekundet» er en fortelling om folkehøgskoleliv, samtalekollaps, foreldreskap, et uendelig antall kjøretimer og kloke svar på leserbrev i lokalavisen. Den danske forfatteren Stine Pilgaard (f. 1984) debuterte med romanen «Min mor sier» og fulgte opp med «Leilighetssanger. Omtalen er utarbeidet av BS.

Kontakt

Sånn bruker du biblioteket

Vestvågøy kommune
Ansvarlig redaktør: Ancha Wesnes
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content