Til leseforslag
Omslag: "Om utregning av romfang. I" av Solvej Balle

Voksne

Om utregning av romfang. I

Solvej Balle

RomanerTid
Bestill

Anbefaling

18. november all over again (and again and again and again...)

Hva skjer med kjærligheten når man er fanget i den 18. november, hva skjer med tingene og hva slags avtrykk gjør handlingene dine på verden? Denne undersøkelsen av tidens stillstand er rett og slett fascinerende. Det byr på teoretiske og praktiske problemer å navigere i den 18. november. Det er både stillestående og høyst dramatisk, det er til tider svimlende å lese om denne tidsforskyvningen Tara Selter lever i.

Boka er ekstremt velskrevet, men det jeg kanskje er mest imponert over, er nivået på den filosofiske undersøkelsen av tid i disse romanene. Jeg har rett og slett aldri lest noe lignende.

Hun fikk Nordisk råds litteraturpris for de tre første bøkene i serien, og det er vel fortjent!

Om boken

Ute på en kort reise opplever Tara Selter plutselig at tiden er gått i stykker. Hun står fast i attende november og dagen gjentar seg om og om igjen. Hun reiser hjem til ektemannen Thomas, som ikke er fanget i tiden som henne. Hver morgen må hun forklare ham om sin virkelighet med vissheten om at neste dag vil forløpe på samme måte. Mens de prøver å tilpasse seg den regnfulle novemberdagen, begynner de å forstå konsekvensene av tidens stillstand. Om utregning av romfang 1 er en stor litterær begivenhet. Solvej Balle har brukt trettifem år på dette prosjektet som skal bestå av sju bøker. De tre første bøkene er nominert til Nordisk råds litteraturpris og har fått en fabelaktig mottakelse i hjemlandet Danmark.

Kontakt

Sånn bruker du biblioteket

Vestvågøy kommune
Ansvarlig redaktør: Ancha Wesnes
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content