Til leseforslag
Omslag: "Rikt er et folk som har skogen" av Amalie Kasin Lerstang
Voksne

Rikt er et folk som har skogen

Amalie Kasin Lerstang

RomanerByråkrati Forelskelse Naturvern
Bestill

Anbefaling

Vil ikke lage kvalm. Men kan ikke være stille heller.

Vi er alle innbyggere i en kommune og i kommuner tas det hele tiden beslutninger som påvirker våre liv. Hva gjør man når man er «en av dem som er fullstendig avhengig av naturen for å holde ut eksistensen» og så beslutter kommunen, eller er det Statens vegvesen, at det skal bygges en firefelts vei gjennom skogen?

Det er ikke lett å være mot veien som alle er for og som skal sikre arbeidsplasser og framtida for lokalsamfunnet. Særlig hvis man ikke vil lage kvalm. En forelskelse i kommunens saksbehandler Randi Veum gjør heller ikke saken enklere. Alt dette skildres med humor og eksistensielt alvor. Anbefales til alle som bor i en kommune!

Om boken

Amalie Kasin Lerstangs roman Rikt er et folk som har skogen er en morsom og underfundig historie om avmakt, om menneskets forhold til naturen som går tapt, om en altoppslukende forelskelse og frykten for å være en hemsko for utviklinga. I lokalavisa leser Eva Brattheim at en firefelts europavei skal bygges rett gjennom skogen hun elsker å gå tur i. For Eva er saken klar, veien må stanses. Men hvordan? Med hjelp fra en handlekraftig søster forsøker Eva å navigere i kommunens byråkratiske strukturer og lokalsamfunnets hierarki. Underveis i prosessen faller hun pladask for den strålende saksbehandleren Randi Veum. Kan hun være den som hjelper Eva med å stanse veiprosjektet?

Kontakt

Sånn bruker du biblioteket

Vestvågøy kommune
Ansvarlig redaktør: Ancha Wesnes
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content