Til leseforslag
Omslag: "Stygge jenter" av Lisa Bjärbo
Ungdom

Stygge jenter

Lisa Bjärbo

RomanerInstagram Jenter Mobbing Ungdomsskolen Utseende
Bestill

Anbefaling

Svært aktuell ungdomsbok - også for deg som er voksen!

I ei tid der de aller fleste går rundt med et kamera og hele verden i lommen er denne ungdomsboka skremmende aktuell. Den kjipe følelsen av at hvem som helst når som helst kan fange dine uhendige øyeblikk og spre dem til alle du kjenner er så god beskrevet at jeg kjenner ubehaget helt hjem i min egen stue. Fortellingen om de tre jenters møte med Instagramkontoen «Stygge jenter» er full av alt fra fortvilelse til spenning, og passer for alle som er interessert i å lese om en av de mindre hyggelige sidene av den nye, digitale hverdagen.

Og kanskje dette er ei bok vi som er voksne i dag har godt av å lese for å forstå litt mer av en av de utfordringene ungdommene rundt møter i sosiale media.

Om boken

Tilde, Jasmine og Eleni går i samme klasse på ungdomsskolen. Noen starter Instagram-kontoen «Stygge jenter». Her blir det lagt ut bilder av både populære og mindre populære jenter. Frykten og usikkerheten sprer seg på skolen. Hvem blir det neste offeret? De tre jentene går i samme klasse, men har knapt utvekslet et ord med hverandre - før nå. På tross av sine ulikheter bestemmer de seg for å gå sammen for å finne ut hvem som står bak kontoen. Stygge jenter er en velskrevet, høyaktuell og spennende bok. Boken kombinerer humor, vennskap og feminisme med tydelige drag av spenningsroman, og er første bok i serien Jenter. Boken er skrevet av tre av Sveriges fremste ungdomsbokforfattere, Sara Ohlsson, Johanna Lindbäck og Lisa Bjärbo. Fortelling for ungdomstrinnet.

Kontakt

Sånn bruker du biblioteket

Vestvågøy kommune
Ansvarlig redaktør: Ancha Wesnes
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content