Til leseforslag
Omslag: "Femten år : den revolusjonære våren : roman" av Vigdis Hjorth
Voksne

Femten år

Vigdis Hjorth

OppvekstFamilieforhold
Bestill

Anbefaling

En virvelvind av en lydbok, lest av Vigdis Hjorth selv.

Jeg har altså hørt denne romanen på lydbok, lest av forfatteren selv. For oss som har hørt Vigdis Hjorth snakke, så vet vi at det kommer på inn- og utpust. Engasjerende og vital. Rampete men allikevel sofistikert.

Ja det skal jeg si deg. Der sto jeg med snøskuffen klar til å rydde innkjørselen og hadde allerede ryddet plass i hodet til en lesestund med Vigdis Hjorth. Jeg har aldri måka så fort! Strevde med å holde tempo oppe for å matche tempo i boka. En forrykende opplevelse, både i snøføyka og i romanen. Snøskuffen og Vigdis i skarp konkurranse. Vigdis vant!

Ingen andre kunne ha lest den, jeg gråt da den var over, andpusten både i kropp og sjel. Lytt til den!

Om boken

Det er en rytme i unge Paulas liv som gir barndommen en klarhet - måltidene ved bordet hjemme, skiturene i marka, somrene på hytta, besøkene hos mormor på øya. Mor, far, søster og bror er de viktigste menneskene i livet hennes. Og så har hun Karen, som er bestevenn. Roen brytes den sommeren Paula oppdager en bunke med brev som moren har skrevet til mormor. Familielivet som beskrives i dem er ikke til å kjenne igjen, det er fullt av løgn. Morens forstillelse blir et sjokk for Paula. Hvordan skal hun bære det hun plutselig vet? Hun står på terskelen til å bli voksen, og verden åpner seg for henne som et forferdelig og et vidunderlig sted. Hun vil ikke begynne å lyve om livet sitt.

Kontakt

Sånn bruker du biblioteket

Vestvågøy kommune
Ansvarlig redaktør: Ancha Wesnes
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content