Til arrangementer

Kurs og læring

Livsnyterhagen med Anders Røyneberg // Plantebytte

Forbered hagen din og deg selv på en deilig sommer i hagen.

Mann sitter på trapp i sin hage
Mann sitter på trapp i sin hage
Mann sitter på trapp i sin hage

Arrangementet krever billett

Dato

ons 31. mai 2023

Tid

19:00 - 20:30

Sted

Meieriet bibliotek - Storsalen

Kjøp billett

De har vært her før, og nå kommer de endelig tilbake - denne gangen med fokus på hageplanter. Det elsker vi!

Anders Røyneberg er snart ute med ny bok - og den har de med seg i bagasjen når de kommer. Foredraget vil ha sitt utspring fra boken. Det er mulig å stille spørsmål underveis og etter foredraget, og det vil også gis ut en grønn overraskelse til en heldig i publikum.

Livsnyterhagen – enkle og unike ideer for uterommet - vil inspirere en stor målgruppe av hageinteresserte i alle aldre, som er opptatt av å finne smarte løsninger, jakte på nye ideer, og som lar seg inspirere av et moderne, men likevel klassisk hageuttrykk.

Anders Røynebergs mål er dessuten å inspirere til å skape en hage som krever liten innsats, hvor du virkelig kan senke skuldrene og nyte livet.

I Livsnyterhagen – enkle og unike ideer for uterommet får du bli med inn i plante- og hageprofil Anders Røynebergs (kjent som @arcticgardener på Instagram) frodige, unike og vakre hage på Hadeland. Boken er spekket med gode ideer og praktiske tips til inspirerende hageprosjekter det er enkelt å gjennomføre, og som vil gi deg et særegent og spennende uterom, i tillegg til mye hageglede.
Sammen med kjæresten har han byttet ut leilighetsliv på Grünerløkka i Oslo, med småbruksdrøm på Hadeland I boken får vi ta del i planleggingen av hagen, og se endringene som er gjort ved hjelp av før- og etterbilder. Her bugner det av lure grep, smarte løsninger og hagetips som du kan la deg inspirere av til egen hage eller eget uterom, uavhengig av om det er stort eller lite.
I Livsnyterhagen – enkle og unike ideer for uterommet får du gode råd til hvordan du skaper en vakker og bruksvennlig hage med praktiske soner. Du får også tips til hvordan du kan ta utgangspunkt i stilen og uttrykket på hjemmet ditt når du anlegger og oppgraderer hagen din, og hvordan du kan tilføre unike vekster og elementer som gir en overraskende tvist. Fra første til siste side byr Anders Røyneberg på grunnleggende hagekunnskap om blant annet spennende stauder, planting i krukker, vakre vannelementer, overraskende materialbruk, og moderne beskjæring av busker og trær. Han viser også hvordan du anlegger en blomstereng, og tipser om både trendblomster og planter det er enkelt å lykkes med. Her deles det raust av budsjettvennlige grep, i tillegg til tips og råd for den som vil drømme og legge mer langsiktige og større planer.

Om foredragsholderne:
Anders Røyneberg aka @arcticgardener er født på Jæren, oppvokst på bondelandet i Østfold og nå bosatt på Hadeland. Han er agronom, psykiatrisk sykepleier og sexolog. Til daglig arbeider Anders som terapeut, skribent og foredragsholder.
Erik Schjerven er fra Oppland og utdannet markedsfører. Han er, som Anders, planteelsker og arbeider til daglig som forretningsutvikler i den lokale næringshagen. Sammen har de skrevet Plantelykke, Plantebonanza, som begge er bestselgere i Norge og oversatt til en rekke språk. Våren 2023 kommer deres første hagebok. Livsnyterhagen, som dette foredraget baserer seg på.

PLANTEBYTTE:

I forkant av foredraget legger vi opp til salg og bytte av planter i Fryseriet. Mer info om dette kommer senere. Men oppfordringen er å så litt mer enn du bruker, slik at du kan bytte til deg noen skatter. Det er gratis å delta på PLANTBYTTE.

Foto: Astrid Waller

Relatert litteratur

Kontakt

Sånn bruker du biblioteket

Vestvågøy kommune
Ansvarlig redaktør: Ancha Wesnes
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content